Vesti

Pierre Lassonde: Zlato raste na 20.000 dolara

Pierre Lassonde pionir je na tržištu sirovina kao što su plemeniti metali. S Francom Nevadom smestio je prvu streaming kompaniju na tržište kapitala. Kompanija Franco Nevada danas je vredna 20 milijardi dolara. Predsednik Pierre Lassonde dao je intervju za kitco.com o budućim izgledima zlata. On vidi zlato u rasponu od 20 000 dolara u naredne dve do pet godina.

Pierre Lassonde objašnjava da će trebati neko vrijeme dok novac koji se upumpava na tržište stigne do ljudi. Trebat će i neko vreme da se lanci opskrbe obnove. Međutim, predsednik Franco Nevade veruje da će se Dow Jones i zlato približiti. Cena zlata je prošla razdoblja kada su razine blizu, ako ne i jednake, Dow indeksu.

Lassonde kaže: „Ne znam hoće li Dow iznositi 23 000 ili 16 000 dolara, a čak i ako je [omer] dva prema jedan, želio bih napomenuti da će cena zlata uskoro biti mnogo veća nego što je danas“. Lassonde takođe pominje da je zlato još uvek u relativno ranoj fazi bikovskog tržišta, zasebno zalihe zlata za eksploataciju. Eksploatacija zlata je dug proces i Lassonde pominje da će količina uskoro biti višestruka nego danas.

Izvor: Kitco.com

Ostavite odgovor